Rally Lydighed


Instruktør: Line Peerstrup Ahrendt, Mobil: 6167 5101

I Rally lydighed er målet at hund og hundefører skal kunne gennemgå en bane med en række skilte, hvorpå der er beskrevet forskellige øvelser. Øvelserne skal udføres korrekt, men vigtigst af alt, med glæde og udstråling, fra både hund og fører. Mange af øvelserne er direkte relevante for det daglige samvær med hunden, andre er med til at øge kommunikationen mellem hund og fører, så samarbejdet bliver sjovere og samværet bedre.

Øvelserne består af klassiske øvelser som sit, dæk, stå, gå pænt, afsætning, men i et væld af kombination tilført diverse drejninger og i ny og næ forhindringer, som spring og tunnel. Den store variation i øvelserne gør at hunden ofte bliver mere fokuseret og lydige, simpelthen fordi det er sjovt.

I træningen arbejder vi først med øvelser som skaber et godt fysisk og indlæringsmæssigt fundament for de forskellige øvelser i Rally. Vi træner skiltene enkeltvis, først de nemmeste, senere de mere avancerede, inden vi begynder at kombinere skilte, og senere igen, går hele baner af skilte. Den store variation i øvelserne forudsætter at hunden er fokuseret på sin fører, hvorfor en hel del af træningen, specielt i starten, er koncentreret om fokus og motivation til at deltage.

Træningen består af opvarmning, fælles træning, selvtræning og instruktørguidede øvelser. Træningen er baseret på positiv forstærkning af korrekt adfærd gennem belønning med godbidder, leg, eller hvad der måtte motivere hunden. Alle hunde og førere kan være med, da træningen tilrettelægges efter niveauet på holdet.

Nyheder

Sponsorer